Couscoussalade met wortel en gedroogd fruit
Nieuwsgierig hoe de bereiding van deze couscoussalade eruit ziet? Bekijk de video!
Ingrediënten
Voor 4 personen
In het maandpakket november:
- 4 winterpenen
- Handje gedroogd fruit
- 1 ui
Zelf toevoegen:
- 200 g couscous
- 200 ml water
- 100 g feta
- 20 g verse kruiden, zoals munt en/of peterselie
- Handje noten (bijvoorbeeld amandel of cashew)
- 1½ tl gemalen komijn
- ½ tl gemalen koriander
- ½ tl kaneel
- 1½ tl paprikapoeder
- ½ tl chilipoeder
- Olie om in te bakken
- Zout & peper
- Hummus (voor erbij)
Bereidingswijze
- Wortel & ui snijden en kruiden
- Schil de wortels en snijd in halve maantjes of blokjes.
- Snipper de ui.
- Meng wortel en ui in een kom met de komijn, koriander, kaneel, chilipoeder, paprikapoeder, een scheutje olie, peper en zout.
- Wortel bakken
- Verhit een pan met olie.
- Bak de wortel en ui 10–12 minuten, tot ze zacht beginnen te worden en licht karamelliseren.
- Proef en breng eventueel extra op smaak.
- Couscous bereiden
- Doe de couscous in een kom.
- Voeg de paprikapoeder, een snuf zout en 200 ml kokend water toe toe
- Dek de kom af (bijv. met een bord).
- Laat 5 min staan en maak de couscous daarna los met een vork.
- Vulling maken
- Hak de munt/peterselie grof.
- Hak de noten grof of laat ze heel.
- Meng in een grote schaal de couscous, gebakken wortel en ui, het gedroogde fruit en de gehakte verse kruiden.
- Verkruimel de feta erover en schep voorzichtig om.
- Serveren
- Verdeel de salade over borden.
- Serveer met een flinke lepel hummus en de gehakte noten.
- Eet smakelijk!
