Pompoen-zuurkool strudel met mosterdsaus

27 november 2024 - Winter recepten

Pompoen-zuurkool strudel met mosterdsaus

Voor 4 porties

Ingrediënten:

  • 5 eetlepel zonnebloemolie
  • 300 gram flespompoen
  • 2 ui
  • ¼ theelepel chilivlokken
  • zout en zwarte peper
  • 500 gram zuurkool
  • 2 takjes dille
  • 200 gram crème fraîche
  • 6 vellen filodeeg
  • 1-2 eetlepel amandelschaafsel
  • 100 gram dikke yoghurt
  • 1 eetlepel (grove) mosterd

Bereidingswijze:

  1. ?Verhit de oven voor op 190 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan. Roerbak hierin de pompoen, ui en chilivlokken ongeveer 5 minuten op middelhoog tot hoog vuur, of tot de pompoen zacht is. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  3. Druk zoveel mogelijk vocht uit de zuurkool en mix met de dille en de helft van de crème fraîche. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg een vel filodeeg op het bakpapier, bestrijk met een dun laagje zonnebloemolie en leg er een tweede vel op. Herhaal dit met het derde vel. Doe dit ernaast nogmaals met de overig 3 vellen. (dit wordt een apart stapeltje)
  5. Leg het pompoenmengsel in een streep langs een van de lange kanten van het deeg. Houd links en rechts 5 cm deeg vrij. Schep het zuurkoolmengsel op het pompoenmengsel. Sla de zijkanten van het deeg naar binnen en rol het deeg op. Draai de strudel met de naad naar beneden. Herhaal met het tweede pakketje.
  6. Bestrijk de strudel met een laatste beetje zonnebloemolie en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak 15 minuten in de oven of tot goudbruin en gaar.
  7. Meng intussen de rest van de crème fraîche met de yoghurt, de mosterd en zout en peper. Snijd de strudels doormidden en serveer met de mosterdsaus erbij.