Pompoengalette
Pompoengalette met gekarameliseerde ui en geitenkaas
Voor 1 galette (dat is een soort taart)
Ingrediënten
In het maandpakket oktober:
- ½ Hokkaido pompoen (500-600 gram)
- 2 grote uien
Zelf toevoegen:
- 125 gram geitenkaas
- 1 pakje bladerdeeg (10 plakjes)
- 1 ei
- 1 tl gemalen koriander
- ½ tl nootmuskaat
- ½ tl kaneel
- ½ tl chilipoeder
- Zout, peper en olijfolie
Bereidingswijze:
- Voorbereiden
- Haal het pakje bladerdeeg uit de vriezer zodat het kan ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Bereid de uien
- Snijd de 2 uien in dunne halve ringetjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesneden ui toe aan de pan, samen met ½ tl zout, en roer goed door.
- Bak de uien langzaam in 15-20 minuten goudbruin en zacht. Om het karameliseren te versnellen, kun je elke 2-3 minuten een scheutje water toevoegen en goed doorroeren. Ga ondertussen verder met de rest van het gerecht.
- Bereid de pompoen
- Schep de pitten en vruchtvlees uit 1 helft van de pompoen.
- Snijd de halve pompoen in vier parten.
- Snijd de parten in dunne plakjes van maximaal 3 mm dik en doe ze in een kom.
- Voeg een scheut olijfolie en de volgende kruiden toe aan de mengkom en meng goed door, zet opzij:
- 1 tl gemalen koriander
- ½ tl nootmuskaat
- ½ tl kaneel
- ½ tl chilipoeder
- 1 tl zout
- ½ tl gemalen peper
- Bouw de galette
- Leg de plakjes bladerdeeg iets overlappend naast elkaar op bakpapier. Druk de naden met je vingers goed dicht, zodat je één groot vel krijgt.
- Snijd daar een cirkel van ongeveer 35-40 cm uit.
- Verspreid de gekarameliseerde ui in het midden tot 5 cm voor de rand.
- Kruimel 125 gram geitenkaas over de gekaramelliseerde ui.
- Leg dakpansgewijs de plakjes pompoen in de vorm van een roos. Begin met een rij om de buitenste rand van de vulling en werk naar binnen.
- Vouw de buitenste rand nu voorzichtig om de vulling heen.
- Gebruik het bakpapier om de galette makkelijk op de bakplaat te schuiven.
- Bak de galette
- Klop een ei los en bestrijk de rand van het bladerdeeg.
- Bak de galette in 30 minuten af. Kijk na 20 minuten: als de rand al goudbruin is, dek die dan losjes af met aluminiumfolie zodat het niet verbrandt.
- Eet smakelijk!