Tarte Tatin met ui

17 november 2025 - Herfst , Winter

Nieuwsgierig hoe de bereiding van deze tarte tatin eruit ziet? Bekijk de video! 

Video

Ingrediënten

Voor één tarte tatin

In het maandpakket november:

  • 5 gele uien

Zelf toevoegen

  • 1 rol bladerdeeg (± 250 g)
  • Klontje boter
  • 1 el suiker (of agave / honing / ahornsiroop)
  • Paar takjes verse bieslook
  • Parmezaanse kaas
  • Zout & peper

Bereidingswijze 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Pel de uien en snijd ze in dikke ringen of parten (ongeveer 1–2 cm).
  3. Uien bakken
    1. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
    2. Leg de uien in de pan en bak ze alleen aan één kant. Wanneer ze aan de onderkant goudbruin zijn, zet je het vuur op laag.
    3. Strooi de suiker (of agave/honing/ahorn) erover en voeg de boter toe.
    4. Bak de uien ongeveer 5 minuten op diezelfde kant, tot ze zacht worden en beginnen te karamelliseren.
    5. Breng op smaak met zout en peper.
  4. De taart opbouwen
    1. Leg de uien met de gebakken kant naar beneden in een ronde ovenvaste pan of springvorm.
    2. Snijd het bladerdeeg naar de maat van je vorm en leg de lap bladerdeeg over de uien. Het bladerdeeg moet zo’n 2 cm uitsteken.
    3. Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen zodat alles goed is afgesloten en prik wat gaatjes in het bladerdeeg. 
  5. Bak de taart 20–25 minuten in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg goudbruin en krokant is.
  6. Serveren
    1. Laat de taart 2–3 minuten afkoelen zodat de karamel iets steviger wordt.
    2. Keer hem dan voorzichtig om op een groot bord.
    3. Bestrooi met Parmezaanse kaas.
    4. Garneer met fijngesneden bieslook.
  7. Eet smakelijk!
Bekijk de video