Tarte Tatin met ui
Nieuwsgierig hoe de bereiding van deze tarte tatin eruit ziet? Bekijk de video!
Ingrediënten
Voor één tarte tatin
In het maandpakket november:
- 5 gele uien
Zelf toevoegen
- 1 rol bladerdeeg (± 250 g)
- Klontje boter
- 1 el suiker (of agave / honing / ahornsiroop)
- Paar takjes verse bieslook
- Parmezaanse kaas
- Zout & peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Pel de uien en snijd ze in dikke ringen of parten (ongeveer 1–2 cm).
- Uien bakken
- Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Leg de uien in de pan en bak ze alleen aan één kant. Wanneer ze aan de onderkant goudbruin zijn, zet je het vuur op laag.
- Strooi de suiker (of agave/honing/ahorn) erover en voeg de boter toe.
- Bak de uien ongeveer 5 minuten op diezelfde kant, tot ze zacht worden en beginnen te karamelliseren.
- Breng op smaak met zout en peper.
- De taart opbouwen
- Leg de uien met de gebakken kant naar beneden in een ronde ovenvaste pan of springvorm.
- Snijd het bladerdeeg naar de maat van je vorm en leg de lap bladerdeeg over de uien. Het bladerdeeg moet zo’n 2 cm uitsteken.
- Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen zodat alles goed is afgesloten en prik wat gaatjes in het bladerdeeg.
- Bak de taart 20–25 minuten in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg goudbruin en krokant is.
- Serveren
- Laat de taart 2–3 minuten afkoelen zodat de karamel iets steviger wordt.
- Keer hem dan voorzichtig om op een groot bord.
- Bestrooi met Parmezaanse kaas.
- Garneer met fijngesneden bieslook.
- Eet smakelijk!
