Vegetarische pompoencurry met spinazie
Vegetarische pompoencurry met spinazie
Ingrediënten:
- 1 el olie
- 1 ui
- 1 winterpeen
- 400 gram spinazie
- 3 teentjes knoflook
- 3 el garam masala
- 3/4 tl kurkuma
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl zout
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1/2 tl zwarte peper
- 250 ml passata
- 1 flespompoen
- 400 ml kokosmelk
- Optioneel: Peterselie of koriander (voor garnering)
- 1 limoen (voor garnering)
- Rijst (om te serveren)
Bereidingswijze:
- Schil de flespompoen en snijd deze in blokjes van ca. 2-3 cm.
- Schil de winterpeen en snijd in grove stukken.
- Pel de ui en snijd in grove stukken.
- Hak de knoflook fijn.
- Meng in een klein schaaltje de garam masala, kurkuma, komijnpoeder, gerookte paprikapoeder, zwarte peper en zout.
- Verhit een soeppan op middelhoog vuur en voeg 1/2 el olie toe.
- Voeg de specerijenmix toe en bak deze ongeveer 2-3 minuten, totdat de geuren vrijkomen.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak mee totdat de ui glazig wordt.
- Voeg de wortel en pompoenblokjes toe aan de pan.
- Voeg de passata en kokosmelk toe. Vul het lege blikje kokosmelk 1,5 keer met water en voeg dit ook toe aan de pan.
- Breng de curry op smaak met 1 tl zout en roer goed door. Breng aan de kook.
- Laat de curry 15 minuten zachtjes koken, totdat de pompoen en wortel zacht zijn.
- Gebruik een staafmixer om de curry te pureren tot een glad geheel.
- Voeg de spinazie toe aan de pan en roer goed door totdat de spinazie geslonken is.
- Serveer de curry als soep of met rijst.
- Optioneel: Garneer met fijngehakte peterselie of koriander en een partje limoen voor extra frisheid.