Zoete aardappel en linzensoep
Nieuwsgierig hoe de bereiding van deze soep eruit ziet? Bekijk de video!
Ingrediënten
Voor 4 kommen soep
In het maandpakket november:
- 750 g zoete aardappel
- 125 g gedroogde rode linzen
- 2 uien
Zelf toevoegen
- 2 teentjes knoflook
- 5 cm gember
- 400 ml kokosmelk
- 1 liter groentebouillon
- 1 tl garam masala
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl gemalen komijn
- ½ tl chilipoeder
- 1 à 2 el limoensap
- Olie om in te bakken
- Zout & peper
Bereidingswijze
- Groenten voorbereiden
- Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
- Pel de uien en snipper fijn.
- Pel de knoflook en hak fijn.
- Schil de gember en rasp of hak fijn.
- Meng in een bakje de specerijen: garam masala, korianderpoeder, komijn en chilipoeder
- Ui, knoflook en gember bakken
- Verhit een grote soeppan met wat olie.
- Bak de ui 3–4 minuten tot deze zacht begint te worden.
- Voeg knoflook en gember toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg het specerijenmengsel toe
- Roer alles goed door en bak 30 seconden mee zodat de specerijen hun smaak loslaten.
- Zoete aardappel, linzen & vloeistof toevoegen
- Voeg de blokjes zoete aardappel en de 125 gram linzen toe.
- Schenk de groentebouillon en de kokosmelk in de pan.
- Roer goed door.
- Soep koken
- Breng aan de kook.
- Laat 15–20 minuten zachtjes pruttelen tot de zoete aardappel en linzen gaar en zacht zijn.
- Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Serveren
- Schep de soep in kommen.
- Optioneel: garneer met verse kruiden, chiliolie of een kneepje limoensap.
- Eet smakelijk!
